Pho ga 4


Recept na vietnamskou polévku Pho ga

Vietnamská polévka Pho Ga je silný vývar s nudlemi a kuřecím masem. Samozřejmostí je spousta zeleniny a bylinek.

Pokud si přejete udělat verzi polévky podle originálního receptu je možné ji uvařit stejným způsobem, jako polévku Pho bo, pouze zaměníte hovězí maso za maso kuřecí. Tato polévka je jednodušší ale o stejně skvělá a chutná.

Ingredience:

1 lžička rostlinného oleje

1 malá žlutá cibule (nasekaná)

250 gramů hub (nejlépe žampióny)

4 stroužky česneku (třené)

8 hrníčků vody

200 gramů rýžových nudlí

8 čajových lžiček kuřecího bujónu (lze použít i vývar na Pho bo)

2 uvařené kuřecí prsa (trhaná)

4 jarní cibulky (sekané)

1/3 hrníčku nasekaného koriandru

2 hrníčky sójových výhonků

¼ hrníčku omáčky Sriracha (není nutné)

1 limetka nakrájená na čtvrtky¨



 Příprava:

  1. Zahřejte (na střední teplotu) olej ve velkém hrnci. Vložte žlutou cibuli, houby a česnek a smažte, dokud nejsou hnědé (5-10 min). Přidejte vodu, rýžové nudle a kuřecí bujón. Přiveďte k varu a poté ztlumte na minimum.
  2. Smíchejte natrhané kuřecí, jarní cibulku a koriandr do polévky, vařte dalších 5 minut. Polévku je možné servírovat. Polévku ozdobte sójovými výhonky a dochuťte šťávou z limetek a omáčkou sriracha.

Časy:

Příprava 15 minut

Vaření 15 minut

Hotovo za 30 minut

Porce: 4

Všichni z webu PolevkaPho.cz Vám přejí dobrou chuť.


Okomentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 zamyšlení nad “Pho ga

  • Honza

    Ahoj,

    Neberte to špatně, jen pro přesnost.
    Pho Ga – je polévka se slepicí 🙂
    V Čechách se bohužel recept adaptoval na kuřecí.Con ga v překladu znamená slepice 🙂
    Poslední věc, kuřecí bujón raději ne 🙂

    Ahoj a pokud jíte, dobrou chuť.