Pho Ga – tradiční


Pho Ga podle tradičního receptu

Ingredience:

1 CELÉ KUŘE

1 CELÁ CIBULE, OLOUPANÁ A PŘEPŮLENÁ

3 VĚTŠÍ KOUSKY ZÁZVORU, OLOUPANÉ

2 LŽÍCE SEMÍNEK KORIANDRU

2 HVĚZDIČKY ANÝZU

4 HŘEBÍČKY

2 LŽÍCE CUKRU (NEBO 2 KOSTKY)

2 LŽÍCE RYBÍ OMÁČKY

1 KG SUŠENÝCH RÝŽOVÝCH NUDLÍ

2 HRNÍČKY FAZOLOVÝCH KLÍČKŮ

HRST NASEKANÉHO KORIANDRU (POUZE LISTY)

½ HRNÍČKU NAKRÁJENÉ ČERVENÉ CIBULE

½ LIMETKY (NAKRÁJENÁ NA 4 MĚSÍČKY)

PÁLIVÁ OMÁČKA SRIRACHA

OMÁČKA HOISIN

NASEKANÉ CHILLI




Postup:

Vložte nakrájenou cibuli a zázvor do hrnce a smažte zhruba 15 minut (dokud není povrch nahnědlý). Povrch by měl tmavnout a vnitřek měknout. Po zchlazení odstraňte spálené místa na cibuli a ze zázvoru odstraňte svrchní vrstvu úplně. Zázvor poté nakrájejte na tlustší proužky.

Do velkého hrnce nalijte vodu a začněte jej zahřívat. Vykostěte kuře. Kosti vložte do vroucí vody. Pokud se vám nepodařilo kuře dokonale vykostit, nezoufejte, protože vývar bude díky tomu chuťově bohatší. Vařte asi 5 minut, dokud se nevyplaví bílá pěna. Vyjměte kuřecí kousky (kosti) z hrnce a pořádně je umyjte. Vodu vylijte, vyčistěte hrnec a nalijte znovu čistou studenou vodu.

Začněte vodu zahřívat a přidávejte postupně kuřecí kosti, kuřecí prsa (stehna, prostě všechno maso), cibuli, zázvor, koriandr, hřebíčky, cukr a rybí omáčku. Nezapomeňte vývar osolit. Vařte asi 15 minut, poté vyjměte kuřecí prsa a natrhejte je (ty dáme až do polévky). Snižte oheň na minimum a pomalu vařte asi hodinu a půl. Dochucujte cukrem, nebo rybí omáčkou a snažte se mít vývar čistý, takže lžící vyjímejte pěnu plavoucí na povrchu.

Sceďte vývar a pevné části dejte bokem. Nachystejte nudle podle návodu na obalu.

Pho ga tradiční recept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Servírování:

Vložte do misky měkké nudle a natrhaná kuřecí prsa. Doprostřed stolu umístěte misky s červenou cibulí, koriandrem, limetkami, koriandrem a chilli. Kdo bude chtít, polévku si může dochutit omáčkami. Až si všichni naberou do misek přísady, zalijte každou misku vývarem.

 

Přejeme dobrou chuť.