Pho bo 6


Recept na vietnamskou polévku Pho bo

Když jste se dostali až sem, tak víme že máte rádi vietnamskou polévku Pho bo, ale umíte si ji připravit doma?

Nic se neděje my Vás to naučíme.

Ingredience:

1,5 Kg hovězích kostí

1 celá cibule (oloupaná a překrojená napůl)

5 plátků čerstvého zázvoru

1 lžička soli

2 hvězdice anýzu

1 lžička rybí omáčky

4 litry vody

250 gramů rýžových nudlí

200 gramů hovězího hřbetu nakrájeného na jemné plátky

½ hrníčku nakrájeného koriandru

1 hrst bazalky

1 limetka nakrájená na 4 čtvrtky

¼ hrníčku omáčky Hoisin (není nutné)

¼ hrníčku omáčky Sriracha (není nutné)



 Postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 220 °c
  2. Položte hovězí kosti na plech a pečte je, dokud nejsou hnědé (asi hodinu) – z vlastní zkušenosti vím, že je lepší mít kosti na pečícím papíře.
  3. Položte cibuli na pečící papír a pečte ji asi 45 minut, aby byla hnědá (může být i lehce černá) a měkká
  4. Vložte kosti, cibuli, zázvor, sůl, anýz a rybí omáčku do velkého hrnce a zalijte veškerou vodou. Přiveďte k varu a poté ztlumte teplotu. Vařte při nízké teplotě 6 – 10 hodin. Přeceďte vývar a dejte jej stranou.
  5. Do velké mísy napusťte vodu o pokojové teplotě a vložte do ní nudle. Nudle nechte v míse zhruba hodinu. Poté naplňte hrnec vodou a přiveďte k varu. Odmočené nudle vložte do vařící vodu a vařte je jednu minutu.
  6. Uveďte vývar do varu. Rozdělte nudle rovnoměrně do 4 misek (talířů). Na nudle přidejte hovězí maso, koriandr a trochu zelené cibulky. Vývarem polijte nudle a nechte odstát zhruba 1-2 minuty (dokud není maso skoro uvařené – nemělo by být už růžové).
  7. Servírujte se sójovými výhonky, bazalkou, limetkou, omáčkou Hoisin a omáčkou Sriracha.

Časy:

Příprava 20 minut

Vaření 8 hodin

Hotovo za 8 a 20 minut

Porce: 4

Všichni z webu PolevkaPho.cz Vám přejí dobrou chuť.


Okomentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

6 zamyšlení nad “Pho bo

  • Dagmar Šopíková

    Srdečně Vás zdravím, ochutnala jsem v pátek 24.11. poprvé Pho GO v SAPĚ v Kunraticích a byla jsem tak unešená, dobrota neskutečná. Dnes se pídím po receptu, abych i rodině dopřála kulinářský zážitek. Moc děkuji za recept. Zdraví DŠ

  • nikkor

    Tak tohle je blbost nad blbost.
    1,sojové výhonky nemají ve Pho Bo co dělat!!!!!!
    2,Omáčka Hoisin nemá ve Pho Bo co dělat!!!!!!
    3,Chybí zde: koriandr,perila,viet.bazalka,marinovaný česnek,rybí omáčka,jarní cibulka,červená cibulka

    NEKAŽTE FANTASTICKOU VIETNAMSKOU TRADIČNÍ POLÉVKU SVÝMY BLÁBOLY A NEVÝMÝŠLEJTE ALTERNATIVY.NEEXISTUJÍ!!!!!

    • info@polevkapho.cz Autor příspěvku

      Dobrý den Nikkore,

      děkuji za štiplavý komentář. Tento recept je obdobou polévky která se jí v Austrálii a Americe a která je tam taktéž dovezena Vietnamci. V každé části Vietnamu se polévka dělá a jí jinak. Nechceme Vám samozřejmě kazit Vaši polévku a tak si ji připravujte a jezte jak je Vám libo 🙂

  • Libor

    Nejsem žádnej Pho bo přeborník, ale vývar jsem již dělal a koření, které používám, je následující: sušený kardamon, sušené hvězdičky badyánu, sušenou skořici, hřebíček a trošku fenyklu a anýzu… Také mi v receptu chybí jarní cibulka, perilla případně i taková hořká bylinka, nevím z hlavy, jak se jmenuje. A bazalka není ta klasická naše (italská), ale vietnamská – ta je úplně jiná.

  • Zdeňka Kádková

    Ahoj,
    v Praze 5 u Smíchovského nádraží, v ulici Moulíkova 5 je nově otevřená výborná vietnamská restaurace. Všem vřele doporučuji.